onsdag 6 januari 2010

Sherlock Holmes

Det finns många manliga skådespelare som jag är svag för, Robert Downey Jr är en av dem. Jag kan fortfarande inte förstå hur "Ally McBeal" kunde släppa honom, serien blev sig aldrig lik efter att Robert försvann. Att hans roll skrevs bort kunde förstås ha med hans enorma missbruksproblem att göra.

Nu är det denne enfant terrible som är den nye Sherlock Holmes. Och vet man att det är Guy Richie som regisserat förstår man att det inte handlar om någon traditionell skildring av den opiuminjecerande detektiven. Faktum är att Richies Sherlock Holmes inte missbrukar droger överhuvudtaget, annat än tobak. Hans troge vapendragare Dr Watson spelas av snyggingen Jude Law, och han är bra mycket tuffare än originalet. Det är väl också allt som finns att säga om filmen. Handlingen? Den vanliga – en galning som vill ta över världen och två hjältar som hindrar honom. Bitvis rolig dialog (dock utan "elementärt min käre Watson"), snygga effekter, men annars en matinérulle med många slagsmål och inget blod. Betyget blir en svag 3:a.

2 kommentarer:

Pia sa...

Borde vara rätt sevärd ändå, trots svag 3:a.
Två bildsköna duktiga skådespelare är ju inte att förakta! Det är nästan så att man kan stå ut med en banal handling. ;)

Annika Estassy sa...

Ha ha Pia, Jude Law behåller alla kläderna på men Downey Jr tar av sig på överkroppen i en boxningsscen. Det senare är nog ingen slump gissar jag...