torsdag 14 januari 2010

Var gatorna tystare förr?

Klockan 17.30 en vardagseftermiddag är gatorna i stan fulla av folk – bussar och tåg likaså. Alla är på väg, och överallt pratas det i mobiler. Ibland pratas det väldigt högt, ibland lägre men aldrig lågt. Jag minns inte men var inte gatorna mycket tystare förr, innan mobilerna?

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jo, då jag man där i sina egna tankar. Nu basuneras tankarna ut, via olika röster som snackar i sina mobiler.

Evas blogg sa...

Då gick man där....ska det stå.

Marie sa...

Tror nog att det var tystare, men både där jag växte upp och där jag bor idag, så är det ganska tyst...små platser är tysta...ibland kan jag börja undra var alla människorna är. Hörde om några flyktingar som bosatt sig i vår kommun...de vågade inte gå ut de första dagarna...just för att det var så tyst. Tystnaden var för dem något skrämmande, de trodde helt enkelt att gatorna var tomma för att människor var rädda för att gå ut och att det var farligt. Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Min indiska vän som bodde på hotell vid Tegnerlunden vågade inte gå ut. Det är så tyst, sa hon. Vad gör folk i det här kvarteret? Var är alla människor? Det tyckte jag var kul. Men jag håller med om att det blir så mycket högljuddare med mobilpratet. Om två människor pratar med varandra på bussen är det aldrig så genomträngande som när en enda människa skriker i sin mobil.

Anonym sa...

Tystnaden är något, kanske det riktigt enda allvarliga, som jag saknar. Jag skrev om det för en tid sedan, om tystnaden, att det är aldrig riktigt tyst i Karibien.
Havet har sitt språk, alla motorcyklar, mopeder, bilar, musik och människor som inte KAN prata utan alla skriker mer eller mindre.. Det är ett myller av ljud som ibland är väldigt tröttande.
Inte för att det har så mycket med att göra kanske när det gäller din text, men jag kom att tänka på det, för mobilerna har inte hjälpt till, här pratar man överallt, på banken, till och med tandläkaren pratar och lagar tänder på en gång!

Annika Estassy sa...

Roligt att läsa om att folk från andra länder upplever att vi har det så tyst och tomt här! Men det är väl för att vi tillbringar så mycket tid inomhus samt samtalar relativt lågmält, om det inte är i mobilen då.
Och visst kan man längta efter tystnaden Carina.