måndag 1 februari 2010

Boys will be boys?

T har tålmodigt väntat i en timme på att vi ska fortsätta med att beta av Mad men. Jag har inte haft tid, måste ju läsa alla dagens inlägg på de bloggar jag följer. De är många och de är inspirerande, fundersamma, roliga... De flesta är skrivna av kvinnor. Kvinnor använder sina bloggar till att föra en dialog med i huvudsak andra kvinnor. "Jag vet att män läser min blogg, men varför är de osynliga?" undrar *P*. Är det så att män i huvudsak kommenterar bloggar skrivna av andra män och vi kvinnor dem skriva av andra kvinnor? Hur många bloggar skrivna av män följer ni? Och vad handlar de om?

7 kommentarer:

Jenny L sa...

Inte särskilt många i ärlighetens namn. Jag tittar ibland in hos en bloggare, en äldre man, som skriver om psykologi, samhälle och kultur. Men han skriver så sällan. Sen läser jag Alex Schulmans blogg då och då, men jag lämnar aldrig några kommentarer. Det är för långt ifrån, en distanserad kommunikation på något sätt.

Maria Björkman sa...

Det här har jag också funderat en del på. Av det i dag 15-tal bloggar jag tappert försöker följa, är det bara en man. Jag följer Piggebloggen, http://www.piggebloggen.se/, eftersom det är en bekant och öbo som har massor av erfarenhet och kloka tankar. Men annars som Jenny - en och annan på distans, men bara sporadiskt.

Själv tycker jag det vore roligt att bli följd av några män (på bloggen alltså!), kanske är jag det men jag vet ju inte om det i så fall för jag inte får några kommentarer!

Anonym sa...

sexybloggen ett tag, nu beingbingo ibland

johan

Annika Estassy sa...

Tack för tipsen Johan, host host...

Inte heller jag följer så många mansbloggar. Jonas Cramby har en rätt så kul blogg som jag läser ibland och som handlar om att vara man på 2000-talet. Annars är det väl ett par kollegors och f.d. branschkollegors bloggar jag läser men dessa är mer av temabloggar än vardagsbloggar.

Annika sa...

Jag undrar också om det finns ngn man som läser min blogg...??
Jag följer en enda man som vardagsbloggar, och det är för att han bor i Washington, som jag. han skriver BRA och det är en sann vardagsblogg. Annars är det ju ovanligt att män skriver vardagsbloggar.
Det är sällan och aldrig ngn man som kommenterar hos mig.
Man kanske rent utav skulle efterlysa manskommentarer i ett inlägg? hahahaha....

Annika Estassy sa...

Testa Annika! :)
Två trädgårdsbloggar skrivna av män följer jag förstås och de skriver ibland om lite annat än blommor och blader.

Rose-Mari sa...

Jag följer faktiskt bara en blogg skriven av en man och det är "min" lokala riksdagsman. Tänkvärt - har inte funderat på det tidigare.