lördag 20 februari 2010

Före och efter det stora tabberaset


Sjuåringen blev mätt snabbt, lämnade ett halvt äpple på sin tallrik och satte sig framför dvd:n. Vi övriga fortsatte att länsa faten i flera timmar. Vid halv två vaknade sjuåringen upp där hon låg i soffan och påminde oss om att det nog var dags att avsluta kalaset. Gästerna åkte hem och T och jag satte igång att röja. Tack gode gud för diskmaskiner...

7 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Hm, ser ut som om ni hade riktigt trevligt!

Annika Estassy sa...

Tänker du på de tomma glasen? :)

Evas blogg sa...

Vilken vacker dukning! Sådana koppar har jag också. Det är så fina! Bild nr två - ser att "Ett år i Provence" ligger framme :) Vad bjöd ni på för gott?

Granne med potatisodlaren sa...

Det är något av det roligaste jag vet...att plocka ihop efter en trevlig middag. Tänka på de roliga samtalen och den goda maten. Skriva upp vad som blev bäst till nsäta gång och äta upp resterna från efterrätten.
Hoppas att ni har en vilsam lördag.

Annika Estassy sa...

En middag när gästerna stannar länge och tar om av maten flera gånger är toppen! Jag bjöd på min nya favorit, Boeuf Bourguignon. Förra gången följde jag receptet slaviskt, nu hade jag gjort små egna förbättringar; ingen syltlök, inget fläsklägg utan bacon köpt över disk, mindre vin i såsen för att få fram smaken av den goda buljongen, smörstekta färska champignoner som hälldes i grytan precis före serveringen, ett extra lagerblad, mer persilla... Chokladmoussen fick denna gång smak av mint istället för chili. Förrätten, fransk lantpaté och cornichons på dansk kavring var en supergod kombination. Och så tre franska hårdostar med ett lagrat portvin till.
Givetvis kom Provence upp som samtalsämne! :)
Visst är tekopparna fina! Arvegods som jag även använder till glögg, soppor och efterrätter. Även duken är arvegods, sydd av kinesiska invandrare i Gjibouti, i östra Afrika. Det är kul med saker som har en historia.

Evas blogg sa...

Tack för tipset på användningsområdet av kopparna. Jag har bara tänkt mina som kaffekoppar.

Annika Estassy sa...

Tänk dig en len sparris eller kronärtskockssoppa som du har som förrätt, det ska liksom bara vara några skedars njutning...