tisdag 16 februari 2010

Tack och lov att vi inte är perfekta!

Idag fick jag bekräftat det jag alltid misstänkt – att möten är en oerhört energikrävande sysselsättning. Vi tror det inte men så är det. Att sitta med andra människor, kommunicera och fatta beslut kräver väldigt mycket arbete av den mänskliga hjärnan. Dock lever vi fortfarande i tron att det endast är fysiska aktiviteter som berättigar till trötthet, medan möten ses som latmansgöra. Glöm det, så är det inte.

Den som upplyste mig om det och en hel del annat var psykolog och psykoterapeut Per Naroskin, även känd från ett av mina favoritprogram – Spanarna. Avdelningen tillbringade nämligen eftermiddagen tillsammans med honom och Fredrik Lindström. Temat var “Den mänskliga faktorn” och kontentan för föredraget var: tack och lov att vi inte är perfekta!

Naroskin började göra sig lustig på chefers bekostnad och jag tänkte att nej, jag orkar inte vara allmänt villebråd igen. Inte ännu ett tröttsamt skämt om chefer, bara för att vinna publikens gillande. Jag har fått nog av det ständiga hackandet samtidigt som det är tabu för chefer att skoja om sina medarbetare. Men Per lyckades ta sig vidare på ett snyggt sätt och för det är jag honom tacksam. Såväl mina medarbetare som jag lämnade salen glada i hågen och jag säger det igen – tack och lov att vi inte är perfekta! Det är det som gör oss till mänskliga varelser.

Inga kommentarer: