måndag 15 februari 2010

Vägen till mannens hjärta går genom hans näsa.

"Du luktar gott, du luktar nybakat" säger T när han kommer hem från bion. Medan bokgänget ockuperade lägenheten var T och såg den usla filmen Wolfman som hade premiär i fredags. Benicio del Toro må spela huvudrollen men rädda filmen, det kan han inte.
Jag luktar alltså nybakat och det beror inte på jordärtskockssoppan som jag bjöd tjejerna på (med av mig handskalade räkor till), utan på efterrätten, Anna Bergströms äppelkaka.
Jag luktar nybakat och T få något drömskt i blicken. Så, varför köpa dyra parfymer när den godaste doften av dem alla är den av en nybakad äppelkaka?

7 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Härligt. Du skulle kanske ta patent och sälja dyrt till någon parfymtillverkare.

Granne med potatisodlaren sa...

Det är inte Anna Bergström som här gjort receptet till äpplekakan, utan en Anna från Värmland. Visst var den god?

Annika Estassy sa...

Den var jätte god men din kaka bakade jag tidigare - kunde inte hålla mig! Nu provade jag en annan, med en gegga bestående av äggula, smör, socker, hårdvispade äggvitor och mald mandel ovanpå Ingrid Marie som jag dessförinnan förvält i sockervatten i 3 minuter. Gott men tycker att Värmlands Annas recept var godare! :)

Rose-Mari - jag skulle bli rik på det patentet!

Anonym sa...

Alldeles klart: BYT karriär och sälj äppelkaka på flaska!

Sofie B-C sa...

Gud vad det låter gott med jordärtskocksoppa. Mmmm!

Alltinget sa...

Hej
Hittade din blogg när jag sökte på dagens frestelse :-)
Du skriver kul saker.
Mvh
Alltinget

Annika Estassy sa...

Tack Alltinget, det var snällt sagt! :)