onsdag 17 mars 2010

Och budgivningen, den fortsätter.

Vi är två budgivare kvar nu men dem vi fajtas mot ville ägna kvällen åt annat än att bolla med hundratusenlappar hit och dit så mäklaren bad om en brejk tills i morgon bitti. En budgivning är grymt spännande om man känner att det inte är någon katastrof om någon annan får objektet. Men fy sjutton för att vara en trångbodd småbarnsfamilj som letar efter större, vilken ångest! Vi har ju turen att vara det motsatta – ett medelålders par som söker mindre. Dock är frågan alltid densamma för de flesta – hur mycket är den nuvarande bostaden värd, hur stor blir en eventuell vinst? Det kruxiga är att ingen vet, din bostad är värd precis så mycket som någon vill bjuda för den, varken mer eller mindre. Sen kan man ta fram allsköns statistik men vad hjälper den om inte rätt köpare dyker upp? Dessutom är det så att ju dyrare du säljer för, desto mer, procentuellt sett, som försvinner i skatt.
Så – i morgon kommer nog ett avslut men oavsett hur det går vet jag att det kommer att kännas bra. Blir det inte denna lägenhet så blir det en annan!

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så ni har ett bra läge - en riktig win win situation, ska bli spännande att höra fortsättningen!

Anonym sa...

Stå på dig och TRO på att lägenheten blir din. Om du vill kan du hota med att du känner en i Karibien som har en machete och inte är rädd att använda den. :-)

Granne med potatisodlaren sa...

Lycka till i morgon!

Jenny L sa...

Och här kommer en till som håller tummarna och önskar lycka till!

Maria Björkman sa...

Skön känsla. Vad som än händer är det rätt.