torsdag 18 mars 2010

Plötsligt händer det!

"Blir det inte denna lägenhet så blir det en annan" skrev jag igår och blev sannspådd fortare än jag anade!

Jag vaknade vid tretiden i natt. Ingen mening med att ens försöka somna om så jag satte mig framför datorn för att försöka räkna ut hur högt upp budgivningen skulle gå. Såväl T som jag började nämligen känna att priset närmade sig gränsen för vad en nybyggd lägenhet kostar. Och nya lägenheter säljs till fast pris...

Så vid tretiden i natt såg jag plötsligt en lägenhet jag inte sett förrut, en trea en våning upp, med stor balkong åt söder och fri utsikt mot vårt områdes fina entré, Backstugan och de gamla filmbyggnaderna. Först då insåg jag hur mycket jag skulle sakna att inte ha den gamla delen av området i närheten, den som ger hela vår filmstad dess själ, en utsikt som den andra lägenheten helt saknar.

Tidigt i morse ringde jag och anmälde mitt intresse för lägenheten och i morgon bitti ska jag se den, vi står först på intresselistan och den är vår om vi vill ha den! De som lägenheten var ämnad för hade tydligen ångrat sig.

Under tiden passade våra motståndare i budgivningen av den andra lägenhet att köra det berömda chockhöjningstricket. Helt i onödan för vi hade redan tappat intresset. Men säljaren blev säkert glad!
I natt lär jag sova gott. Jag ska drömma om tapeter...

5 kommentarer:

Pia sa...

Det finns en mening med allt Annika, såklart!

Annika Estassy sa...

Så tror även jag Pia, och jag går från klarhet till klarhet. Allt är en process...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

En lägenhet är bara en lägenhet, det är du som skapar ett hem av den när du flyttar in! När jag flyttade till söder köpte jag en ny lägenhet till fast pris, jag orkade inte med budningen som svindlade iväg.

Anonym sa...

Som svar på din fråga i tidigare inlägg så är det precis så som du själv räknat ut.

Priset har absolut ingen betydelse - det är vad man kan betala som spelar roll, både insats samt per månad. Eftersom du inte vet vilken vinst du kommer att göra så får man kalkylera säkert med en liten marginal så klart, man måste ju få tro det bästa också.......

Ett tips är dock att lägga ett så bra bud direkt nu på den lägenheten du hittat så ni slipper budgivning och priset passar er kalkyl.

Lycka till!

(Nu blir det Thailand i 3 veckor för mig och familjen)

J.

Evas blogg sa...

Det blir som det ska till sist! Håller tummarna.