måndag 19 april 2010

Trött, tröttare, tröttast.

Nej, det blev ingen flygresa idag. Istället för att lyfta från Bromma flygplats kl. 09:00 klev jag upp kl 03:30 för att hinna med att ta första tåget till Malmö. Kamikazetåget som den tydligen kallas. Så tidigt på morgonen går inga tunnelbanor, så tidigt är inte ens Centralen öppen. Vi var ett gäng som stod utanför dörrarna och väntade, sömniga och kalla.
Nu är vi på väg söderöver och vädret är fantastiskt. Inte ett moln och det är omöjligt att föreställa sig att det finns en massa aska där uppe som ställer till det för halva Europa. Kan det verkligen vara möjligt? Jag brukar bara tro på det jag ser och askan den ser jag inte. Kanske att vi överreagerar, kanske inte. Men att chansa känns inte som något alternativ direkt.
Jag önskar att jag kunde göra som den ungen mannen som sitter bredvid mig, dvs sova som en stock. Men det går inte, jag kan inte ens sova som en pinne, jag kan bara försöka gnugga bort gruset ur ögonen. Eller om det nu är osynlig aska som får dem att svida.
Det blir en tuff dag idag.

3 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Det kan bli en annorlunda dag. En dag när inget kan vara bråttom för vem ska kunna skynda på tåget?

De där mellanrummen i vardagen är inte vanliga. Hoppas att du får en kick av dem.

Och en god lunch.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

En tågresa med tid att läsa kan vara fint. Jag har börjat på Smaken, den bok hon skev innan Igelkottens elegans, den verkar mycket lovande!

Annika Estassy sa...

Spännande Eva, den vill även jag läsa.
Jag har svårt att ta vara på stunden när den är så tidigt på morgonen! :) Men lunchen VAR god...