torsdag 13 maj 2010

Ljud

Hemma i lägenheten har vi treglasfönster och hör därför inte så mycket av ljuden utanför. Stugan däremot har tvåglasfönster och även om det inte är det mest ekonomiska gillar jag att kunna höra fågelkvitter och fågelsång om morgarna, ljudet av regnet på altanen, grannarna som ropar till när de tar ett dopp i det iskalla sundet efter bastun. I stan vill jag stänga ute ljuden, på landet vill jag släppa in dem.

4 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Vad skönt det låter att kunna välja -det låter som en perfekt balans! Så lever en livskonstnär!

Jane Morén sa...

Underbara sommarljud man aldrig kan få nog av! Kanske fågelkvitter då om det är bråk i busken och fåglarna mycket högljudda. Men bara tillfälligt. Ljudet av ett plask i vattnet, vad härligt, jag känner svalkan och känslan över hela kroppen när jag läser.

tankar från mitt fönster sa...

Natuen är en ren njutning att lyssna till - jag minns alla ljud från somrarna pålandet, då jag hadesommarstuga vidkusten utanför Umeå. Nu bor jag i höghus, men är skyddad av fönstren utifrån. Fast på sommaren sover jag gärna med öppet fönster, då jag är hemma. Jag tillbringar en stor del av sommaren i min dotters hus o där finns fågelkvitter. Jag ska dit imorgon och förbereda kryddodlingarna.
/Ulla

Annika Estassy sa...

Att sova för öppet fönster sommartid är härligt, men så här års är det ett sånt himla liv på fåglarna att det nästan inte går. Det blir lugnare senare på sommaren.
Stina - hoppas du får en härlig helg i dotterns hus. Underbart att få fixa med kryddodlingar