lördag 12 juni 2010

En blåsig dag

DSCN5466Det blåser och det blåser. Jag tycker att det är storm men SMHI kallar det för styv kuling. Jag har två papperskassar med sedum och taklök jag skulle vilja plantera ut men jag avvaktar. Någon gång måste det väl ändå lugna sig? Och mitt i allt blåst och regn ser jag plötsligt – den första vresrosen är på väg att slå ut! Samma under varje år…

Kvällens vin är en något rökig, lite stallig Malbec. Och så en skön brasa till det. Perfekt!

DSCN5464

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Som jag älskar vresrosen!

Annika Estassy sa...

Samma här! Visst finns det många vackrare rosor men vresrosens kämparanda och små krav på livet är oslagsbara. Det första jag gjorde när mitt ex och jag byggde stugan för snart 10 år sedan var att plantera 3 vresrosor. Idag är de högre än jag (inte så svårt iofs)!

Granne med potatisodlaren sa...

Är det fläder i busken som fladdrar i vinden? Vresrosen är verkligen fin och så blommer den så länge.

Annika Estassy sa...

Nej, det är en rön faktiskt!