lördag 10 juli 2010

Flammentanz


Som vanligt är det tidigt, som vanligt är det bara jag som är vaken men det gör mig som vanligt ingenting. Jag smyger runt på denna, vår, tomt som vi sakta men säkert är på väg att förvandla till en trädgård. Jag försöker att inte få gruset att knastra, vill inte väcka våra helggäster.
Det råder torka och vattningsförbud på Vätö nu men det bekommer inte vår Flammentanz. Dess rötter har letat sig djupt ner i en fuktig lerficka och den kan ägna sig åt att blomma överdådigt. Varför kan inte denna härliga klätterros dofta också?

3 kommentarer:

Cecilia N sa...

Våra Flammentanz (tror jag) frös ner i vintras. Jag trodde det var totalt finito kaputt. Men när jag nu klippte ner de döda grenarna så upptäckte jag nya skott längst ner! Och likaså med kaprifolen någon meter bort!

Inga blommor på vare sig den ena eller andra iår. Men kanske nästa?

Annika Estassy sa...

Ja, vintern var inte nådig mot rosorna har jag hört! Vår Flammentanz står väldigt skyddat; söderläge med stugväggen som skydd mot nordanvinden. Otroligt nog frös inte en enda gren ned. Även kaprifolen klarade sig. Den var helt begravd av snön.
Du kommer inte att få några blommor i år men nästa sommar får du desto fler! Kaprifolen blir troligtvis bara finare av en så kraftig beskärning.

Kim M Kimselius sa...

Underbara rosor och många härliga bilder här på din blogg. Kul att ha hittat hit! Kram Kim