tisdag 27 juli 2010

Ormbo eller fyrbåk?

Sakta men säkert håller vår gamla tall på att förvandlas till ved. T är den som svingar klyvyxan högt och jag är den som staplar. T säger att jag bygger ett perfekt bo för traktens alla ormar. Grannarna däremot undrar om det är en fyrbåk jag håller på med, särskilt som jag funderar starkt på att ha en solcelldriven lampa högst upp...
Det finns en hel del ved kvar – undrar just vad jag bygga härnäst?

6 kommentarer:

Jane Morén sa...

Vad ni är duktiga ni två är min första tanke. För det första verkar ni arbeta i trivsamt samförstånd dag ut och dag in, vilket är imponerande. Och sedan verkar ni vara esteter också i allt ni gör. Till och med vedhögen är snyggt designad. Så fint, så borde alla ha på sin tomt, men inte kul om det skulle bo ormar där. Jag har förresten blivit lite trädgårdsintresserad på äldre dagar, upptäckte häromdagen att jag funderade på att köpa en regntunna;-)det är kul!

Jenny L sa...

Kallas inte din vedstapel för "mila", eller är jag ute och cyklar?

Annika Estassy sa...

Vet inte vad den kallas för Jenny men om jag sätter igång en liten brasa invändigt och täcker över den med jord så blir det nog en mila! :)
Jane - vad roligt med det nyvaknade trädgårdsintresset! Min farfar brydde sig aldrig om blommor och blader förrän han gick i pension. Då byggde de sig sitt första egna hus med stor tomt till (i Frankrike). Samtidigt blev han alldeles trädgårdsgalen, jobbade där från morgon till kväll och hade allt, från prydnadsblommor till bärbuskar, köksträdgård och fruktträd. Mig satte han i en skottkärra och skjutsade runt samtidigt som han visade allt han hade. Det är alltså aldrig för sent...
Och ja, T och jag jobbar väldigt bra ihop, som tur är!

Evas blogg sa...

Den var riktigt snygg!Men det där med ormar lät inte kul.

Jenny L sa...

Haha! Du är rolig du.

Jane Morén sa...

Vilken underbar historia du berättar Annika, om din farfar! Vad härligt det låter! Och du i skottkärran:-)