söndag 25 juli 2010

Sluttjatat om vädret på ett tag

I samma takt som varje liten växt nu sträcker sig tacksamt mot det livgivande regnet (34 mm and still counting), slokar min solcellsdrivne T. Jag kommer att ägna dagen åt att övertyga honom om att sommaren visst inte är slut, att han inte behöver drabbas av panik och börja leta efter sista-minuten-resor eller hus i södra Frankrike. Blir han alltför sorgsen kan vi alltid åka hem och börja röja källaren lite tidigare än vi tänkt oss.
Nu är det sluttjatat om vädret en stund - skönt att jag slapp stämma SMHI i varje fall...

8 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Åh vad jag önskar att det ville regna lite här också! Skönt att få en paus från sommaren som jag säkert tror kommer tillbaka.

Cecilia N sa...

Har du också en sån?

Fast min man tror att Narnias isdrottning tagit greppet om världen vid varje bakslag när vintern ska bli vår ...

Skönt att ni fått väta på Vätö. Vi också.

Kim M Kimselius sa...

Här har kommit 70mm och fortsätter regna. Vi är så tacksamma för regnet och så är våra träd och buskar och gräsmatta... Men inte våra gäster. Kram Kim

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag vet att gräsmattan på ön är gul och att buskar och blommor slokar, men jag är som T, vill ha sol, behöver sol.... mer sol!

Jenny L sa...

Eller skicka bombhot som jag har hört att SMHI får ta emot varje år. Lite lätt överdrivet enligt mitt tycke, även om jag ibland också kan ledsna på deras illa ställda väderprognoser. Men det innebär ju inte att jag plockar fram min bazooka för det. ;)

Anonym sa...

Men kom hit och vila upp er - jag byter gärna och städar & fejar hos dig!

Annika Estassy sa...

Vi byter gärna Carina så kan långe T städa bort dina spindelnät och du kan komma hit och frysa istället! :)
70 mm Kim det är... mycket! Även vi har gäster nu men lagom tills de kom sprack det upp och vi fick en underbar eftermiddag och kväll igår.
Nja, bomhota SMHI låter för ociviliserat. Jag nöjer mig med stämningshot! Och T och Eva får bilda en soldyrkarklubb...
Nu håller vi tummarna för att även Skåne ska få sig ett väderomslag.

Granne med potatisodlaren sa...

Här på Österlen kom det en ordentlig skur på 13 mm. Sen återgick vädret till sol och ljumma vindar. Svalare nätter och klarare luft.