lördag 24 juli 2010

Min kompis paddan Paddis

Det är inte bara jag som är glad över att det äntligen regnar (ja, det gör det, jag inbillar mig inte!), det gör även min kompis Paddis. Ormbunken har torkat bort men Paddis har legat och tryck mellan några stenar och helt enkelt väntat ut värmeböljan. Det tog inte många regndroppar innan han hoppade fram och skrämde slag på T. Själv gick jag fram, kliade honom under hakan och uppmanade honom att genast börja ge sig ut och jaga sniglar och annat otyg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken sötnos! Paddor har jag klarat mig från, med kackerlackor - stora och flygande - kommer in och söker skydd när det regnar. Otur för dem är det eftersom jag kommer lika fort med min mördarspray!

Annika Estassy sa...

Carina - kackerlackterminatorn!

tankar från mitt fönster sa...

Vilken söt padda!
Regnet öste ner igår natt men nu är det hög luftighet och ganska kvalmigt i luften. Tyvärr har jag börjat baka - dumt nog!
Ha det bäst!

Rose-Mari sa...

Jag har också en padda i min trädgård. Den sitter under vinbärsbusken och så fort jag börjar vattna mina kryddväxter hoppar han fram för att få en snabbdusch. Smart och nyttigt litet djur.

Annika Estassy sa...

Jag gillar de svenska paddorna men minns min tidiga barndoms afrikanska paddor med mindre förtjusning. Där kan man snacka vårtor! Vi hade en tax som inte kunde låta bli att jaga och bita dem vilket alltid ledde till att han sedan tuggade fragda i ett dygn. Det bara skummade ur munnen på honom! De smakade nog väldigt illa!
Stina - det blev tropiskt fuktigt här när solen kom tillbaka och vinden vände från nord till syd. Hoppas du hittade lite svalka ändå!