torsdag 22 juli 2010

Solsveda

DSCN5867“Det är precis som utomlands!” säger alla och menar då inte utomlands som Island utan utomlands som medelhavsländerna. SvD skriver idag om det vi redan visste, att det är extremt torrt i Stockholmsregionen, den torraste och varmaste juli på 100 år. Inte ens korna vill gå ut längre, de föredrar att stanna inne och äta hö istället för det gula, torra betet i hagarna. Jag är förvånad över att Vätö överhuvudtaget har tillgång på vatten, att inte samtliga brunnar sinat. Kanske att denna sommar är en anomali, ett undantag. Men tänk om det inte är så?

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Känns som om vi bor på Island. Här är inte det minsta torrt och någon supervärme har jag ännu inte känt av. Tänk så olika det kan vara i ett och samma land. Just nu har vi plus nio grader, men det blir bättre, hoppas jag!

Annika Estassy sa...

Brrr, då föredrar jag värmebölja och torka! Jag mår bra i värmen, det är mina växter som lider...
Har betalat din tavla förresten, ska bli så roligt att hitta en fin plats åt den!

Evas blogg sa...

Ja jag såg det när jag var in och kollade mina konton idag. Tack ska du ha! Hoppas du hittar en bra plats till den. Nej vet du denna sommar undrar jag varför vi bor här. Överallt pratas det om denna värmebölja. Men inte här. Kände av den när vi var i Göteborg, fast lite för varmt för min smak var det där. Men just nu, åtta grader och fjällvindar, nej det är inte kul. Och snart åker vi till Island!

Jenny L sa...

En tanke efter din fråga: ska man vara glad eller oroad?

Anonym sa...

...och även vi har varmare än någonsin, så här varmt har det inte varit i de här trakterna på 50 år.
Och så många jordbävningar som det sista året sammantaget i regionen har det aldrig någonsin varit oavsett vilka år som räknas.

Något händer i luft och på jorden.

Annika Estassy sa...

Ska vi skylla på El Nino? Men om trenden är att det blir varmare och torrare där det redan är varmt och torrt, samt regnigare där det redan regnar så lär det innebära stora förändringar för en hel massa människor runt onm i världen. Jag får väl satsa på en medelhavsträdgård... Denna morgon dock har vinden vänt (den kommer nog från Östersund!) och den är rejält svalare. Men något regn för den inte med sig...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag åkte från varma ön i Stockholm till Jämtland igår och det blev kallt. Första gången jag frusit på en månad. Tur att jag i alla fall tog fina nya franska koftan med mig! Och en regnjacka! Men gräset är grönt och vackert här!

Annika Estassy sa...

Att frysa är det värsta jag vet, hellre svettas jag!
Lycka till med Östersundsbesöket Eva, hoppas att ni gör succé!