fredag 23 juli 2010

Vi vill ha regn

Som vanligt denna varma juli sov jag med vidöppet fönster i natt. Runt tretiden vaknade jag med ett ryck, helt övertygad om att regnet vräkte ner. "Dynorna!" hann jag tänka innan jag störtade upp och rusade ut på altanen för att ta in dem. Men det var inte regnet jag hade hört utan vinden, en nordostlig, kall och frisk vind som fick sundet att gå i spinn och badtemperaturen att sjunka från 23 grader till 18 och luften idag från 28 till 17 grader. Det är just därför jag både älskar och hatar det svenska klimatet, dessa osannolika variationer.
Nu sitter vi och väntar på det efterlängtade regnet. Var som helst i världen hade denna himlen betytt möjlighet till nederbörd. Men inte på Vätö.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som här! Hela dagen har det varit hård vind, jag ser upp mot berget då och då, jo det är moln bakom berget men de kommer inte hit, det blåser fortfarande hårt, men inget regn som det borde vara när vindarna är så starka och drar med sig moln.
shit;-)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Här i Jämtland rasade nattens temperatur till bara +4, iskallt, tvingdes köpa en (snygg) svart kofta i bolerotyp. Jag har varit skyddad på min ö från sommarens reor, nu brakar det loss!

Annika Estassy sa...

DR och Vätö har alltså en del gemensamt Carina! :)
+4 i juli är faktiskt inte okej. Men det är väl det som kallas för force majeure och då måste man ju bara gå på rean för att hitta någonting varmt att svepa sig in i! :)

Anonym sa...

Ö som ö, så är det nog! ;-)