fredag 2 juli 2010

Sommar och lycka, köp två betala för en.

Just nu har vi nog alla blivit religiösa; vi tillber sommaren. Alla bloggar och FB-inlägg, nästan, handlar om hur underbart det är med sol, värme och... sommar! Som vi har längtat efter den, som vi är värda den!
"Jag trodde att ni skulle ägna helgen åt att packa" säger dottern när jag ringer upp och önskar henne en trevlig helg. Men se, det ska vi inte. Och det kan jag tacka T för. Varje kväll denna vecka har han stått och svettats och packat. Jag har packat en låda, de övriga 49 står han för.
Tack vare T kan vi därför ägna helgen åt att göra som alla andra, dvs tillbe sommaren! Och sommar, det vet man att det är när man hellre går på the shady side of the street än the sunny, när man hellre sitter i skuggan och tar ett glas vitt än jagar solbränna, när man säger att oj! nu måste nog äppelträdet vattnas om det ska öveleva.
Och sommar det vet jag att det är när T går visslandes ner till äppelträdet med en kanna vatten, samtidigt som jag sitter på altanen och ser svalorna flyga högt, högt. Låten T visslar är John Denvers Annie's Song. Men då är det inte bara sommar, då är det helt enkelt lycka.

1 kommentar:

Rose-Mari sa...

Mitt i prick :-)