torsdag 12 augusti 2010

Jag behöver nog inte må bättre...

Jag lyssnade på en föreläsare idag som berättade för oss vad vi skulle tänka på för att inte bara lyckas med vadhelst vi än företog oss utan även må bra under tiden. Vi fick olika små uppgifter. En av dem var att upprätta en Måbra-lista dvs skriva upp olika saker som vi skulle vilja göra för att må bra. Jag satt där med pennan i högsta hugg och kom inte på en enda handling att skriva ner. Samma sak när vi skulle bestämma vad vi närmast skulle ta tag i, någon surdeg vi ville bli av med. Bänkgrannen bestämde sig för att äntligen röja i sitt källarförråd men vad skulle jag hitta på? Ja, inte röja ett källarförråd i varje fall... Något måste jag ha lovat att göra men jag har redan glömt vad.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Något som jag kan reagera på när det gäller den här typen av föreläsningar, och jag ska tillägga att jag har inte varit på många, men ändå... Jag får känslan att man ska utgå från att man mår dåligt.
Om jag ser till mig själv, jag mår inte dåligt, jag mår skitbra, jag är glad, jag känner harmoni, jag arbetar med något jag vill, jag har barn och vänner som jag älskar osv.
Jag vill resa tillbaka till Sverige, för det är lagom och exakt här nu, men för den skull mår jag inte dåligt här, mitt beslut att resa vidare handlar om att jag känner det som rätt.

Nu blev det en föreläsning av mig också, men det här att man bara skyggar för sitt omående för att man säger att man mår bra, det tycker jag är lite skumt, i USA värre där man förväntas ha psykolog och må dåligt i alla fall för nåt, men det verkar komma i Sverige också?

Jenny L sa...

Väl talat Carina!
Och vad härligt Annika att du är nöjd med livet!

Annika Estassy sa...

Precis Carina, känner lika! Jag vet ju redan vad som får mig att må bra/dåligt, jag behöver liksom inte fundera mer på det. Jag vet ju också att man ska ta tag i sina surdegar istället för att låta dem ligga och jäsa. Och ibland tror jag faktiskt att det är bättre att inte fundera så mycket på hur man känner i varje ögonblick...

Johan sa...

Hmm, måste ha missuppfattat uppgiften, trodde vi skulle skriva ner några saker som skulle få oss att må bättre ;)

Vad är ditt betyg på dagen i helhet då?

Annika Estassy sa...

Dagen var bra Johan och föreläsningen också, på sitt sätt. Men så var det just uppgiften... Du är småbarnspappa och då finns det massor som kan få en att må bättre, typ att få sova en hel natt! :)

Granne med potatisodlaren sa...

Jag är alltid lika misstänksam inför alla må bra-kickar. Sunt att du glömt vad som var dåligt. Jag tror att det bra är gott nog för att må bättre. Och du har ju klarat av en del denna sommar för att få vila i ditt nya hem med T. Grattis.