torsdag 19 augusti 2010

Tandtrådsfobi

"Du använder väl tandtråd?" frågar min snälla tandhygienist från Folktandvården. Jag vill inte göra henne besviken så jag ljuger lite och svarar ja. Men sanningen är att jag använder tandtråd typ en gång i månaden eller när någonting fastnat mellan tänderna. Jag hatar att ha saker mellan tänderna.
Det är urjobbigt med tandtråd, jag förstår inte hur folk gör. Jag får linda tråden så hårt mellan fingrarna att de blir blåa och kalla och gör ont. Gör jag inte det glider tandtråden av och fastnar mellan tänderna. En gång fick jag be T om hjälp med att bli fri den, jag trodde att jag skulle få leva med en tråd mellan tänderna för resten av livet och fick nästan panik av den hemska tanken.
Jag tror att jag har någon form av tandtrådsfobi.
Förresten så frågade jag min snälla tandhygienist vad en tandblekning skulle kosta. Bara för att jag var nyfiken, inte för att jag vill göra det. Tretusen kronor. Just for you my friend. Hepp!

5 kommentarer:

Jane Morén sa...

Annika, det är liknande för mig, jag får kämpa för att tråden inte ska fastna mellan tänderna men jag har kommit på bra sätt och är inte heller längre rädd, det har jag kommit över, men jag tycker det är slitsamt och tar en stund därför gör jag det på kvällen.

Monika Häägg sa...

Jag får också kämpa med tråden. Mina tänder sitter så tätt så det kräver både styrka och list att passera ned emellan dem.

Annika Estassy sa...

Men nu ska jag försöka skärpa mig, jag ska använda tandtråden...

Peter sa...

Har du provad tandstickor eller mellanrumsborstar istället? Kanske sådan där tandtråd som sitter fast på en pinne och ser ut som en slangbella i miniatyr?

Annika Estassy sa...

Jodå, men det är lika trångt mellan tänderna ändå...