torsdag 23 september 2010

Böcker, mingel och prisutdelning


Bokförlagen Sekwa och Elisabeth Grate bokförlag som delar inte bara kärleken till fransk litteratur utan även monter under bokmässan, bjöd på mingel. Det blev ett glas vin och två nya böcker. Sedan vidare till Studieförbundet Vuxenskolans egen monter för att se vår systeravdelning i Göteborg dela ut sitt Kulturpris. Årets gick till Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska. Motiveringen löd:
"Genom forskning, föreläsningar, böcker och radioprogram har Lars-Gunnar Andersson lyckats förmedla viktiga kunskaper om det svenska språket, samt inte minst skapa ett större språkintresse hos en bred allmänhet. Lars-Gunnar Anderssons insatser är ett lysande exempel på ett ovanligt lyckosamt möte mellan den akademiska världen och folkbildningen."

Morgondagen kommer att inledas tidigt med Breakfast Book Club för att träffa Morgan Larsson och diskutera hans mycket charmiga, roliga och vemodiga romandebut, Radhusdisco.

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så härligt du har det. Det var så trevligt förra året att mingla i Sekwas monter.
Och vilken bra person att dela ut språkpris till.
Och jag vill också gå på frukost med Breakfast Book Club.
Njut!

Annika Estassy sa...

Kolla in deras nästa bok, "Själens osaliga längtan" av Audrey Niffenegger. Kan kanske vara nå't? I så fall ses vi kanske på Sturekatten snart!
Sekwatjejerna är verkligen trevliga. Kul att det går så bra för dem.

tankar från mitt fönster sa...

Det verkar härligt att vara på bokmässan. Du visar så intressanta böcker på din blogg, misstänker att du är i förlagsbranschen.
trevlig fortsättning på helkgen

Annika Estassy sa...

Vilken komplimang Kajsastina, tack så mycket! Men nej, jag är inte i förlagsbranschen. Jobbar med folkbildning...
Dock har jag alltid varit en bokmal, var en sån där unge som man fick tvinga ut i solen. Häckade på biblioteket jämt och hade läst de stora franska klassikerna innan jag fyllt 13. Ett hopplöst fall med andra ord! :)

Jane Morén sa...

Grate brukar ha så vackra bokomslag, så vackra att jag vill köpa alla böcker, oavsett om de är bra eller inte.