tisdag 7 september 2010

Jag kommer aldrig att bli pensionär

Fransmännen går man ur huse och protesterar mot att pensionsåldern föreslås höjas från 60 till 62 år. I Sverige finns det tankar på att höja pensionsåldern till 69 år och ingen säger ett knyst om det. Det lär inte vara den sista höjningen heller. Just nu känns det som om jag aldrig kommer att hinna gå i pension innan jag blir senil.

4 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Jag förstår inte hur fransmännen tänker. De verkar inte oroa sig för landets ekonomi? Min svärsons pappa gick i pension då han var 52 år! Själv gick jag vid 65. Jag har några arvodesuppdrag. Jag vill inte kalla mig "pensionär". Jag säger "litet äldre".
Dessutom är det bra för oss litet äldre att människor arbetar längreså att vi får pension!
Ha en bra arbetsdag!

Annika Estassy sa...

Sanningen är att fransmännen är bortskämda och har inte hela bilden klar för sig. Lokförare går vid 50 redan!
Min mamma valde att gå i pension tidigt. Hellre minimal pension men tid att leva resonerade hon.

Granne med potatisodlaren sa...

Signe 19 år satt och läste högt ur en tabell över när vi går i pension i alla eu-länder. -Mamma varför vill dom höja pensionsåldern i Sverige, vi arbetar ju längst. Finland som alla talar om går i pension vid 61 och vi vid 64. Ja, varför behöver vi arbeta högre upp i åldrarna när vi har hårdrationaliserat arbetslivet?

Annika Estassy sa...

Bra fråga Eva!