onsdag 29 september 2010

Vikten av rätt ledare

Jag har ägnat de senaste två dagarna åt en kurs som heter Ekonomi för icke-ekonomer. Det kanske inte låter så upphetsande men faktum är att jag tyckte den var riktigt intressant och detta tack vare den mycket duktiga kursledaren. Hon brann verkligen för sitt ämne och lyckades få även den minst motiverade av oss att prestera. En imponerande bedrift och jag insåg återigen vikten av att ha rätt ledare på rätt plats.
Någon som inte riktigt lyckas få sitt team att engagera sig är vår samfällighets stackars ordförande. Han tycker att styrelsemedlemmarna är ett anarkistiskt och hopplöst gäng, och ju argare han blir desto mindre lyder styrelsen. Själv står jag vid sidan om och observerar med stort intresse händelsernas vidare utveckling...

7 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja stackars de ledare som helst skulle vilja välja ett nytt folk:) Jag minns en skola där mina barn gick där det ständigt suckades i lärarrummet om dessa besvärliga Enskedeföräldrar som alltid skulle lägga sig i!

Granne med potatisodlaren sa...

Och jag minns vår förre chef som ofta tyckte att hela hans personal var på fel arbetsplats.

Annika Estassy sa...

Som ledare är det lätt att inbilla sig att det går att plocka ihop ett dreamteam men även där blir det förr eller senare tjafs. Lika bra att inse att att leda = att konflikthantera och medla!

Granne med potatisodlaren sa...

Du har så rätt. Vi är samma personalgrupp nu ett år senare och en ny chef som inte ger uttryck för att han vill byta ut oss.

Monika Häägg sa...

Tänk att istället säga: vilka kreativa och idérika människor jag har runt omkring mig, istället för att uppleva dessa som ett hot.

Annika Estassy sa...

Helt rätt Monika!

Rose-Mari sa...

Olikhet berikar - även om det är jobbigt att hantera.