måndag 27 september 2010

Halvtid för skrivarkursen

Den skrivarkurs jag går på handlar inte så mycket om själva skrivandet utan om att hitta de verktyg som behövs för att få ihop en berättelse; rutiner, skrivtid, struktur, dramaturgi, att ge och ta kritik... Vi varvar allt detta med korta kreativa övningar där vi får 5 minuter på oss att skriva om en specifik sak eller händelse. Ikväll skulle vi skriva fortsättningen på meningen "Något inte alla vet om mig är..."
Det är verkligen jätteroligt och vi har en ambitiös och inspirerande ledare. Ingen av oss deltagare visar minsta tendens till att vilja skolka... Ni vet ju hur det lätt kan bli annars med en kurs - folk droppar av allteftersom den fortgår, man prioriterar annat. Dock inte med denna som sagt. Vi är framme vid halvtid och vi planerar redan för en fortsättning, för inte kan vi sluta nu när vi börjar få upp ångan.
Var min egen berättelse kommer att ta vägen har jag ingen aning om. Just nu skapar jag ett antal pusselbitar, fragment som jag så småningom hoppas kunna sätta ihop till en helhet. Alla bitarna kanske inte passar, några kanske hör till ett annat pussel. Får jag inte ihop pusslet så har jag i varje fall haft kul på vägen!
Och förresten...
Något inte alla vet om mig är att jag egentligen är en man...

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Visst är det härligt att ha en tid varje vecka när man bara sitter och leker med sitt eget språk. När man skriver utan en beställare. Hoppas din kurs fortsätter för det hjälper mycket att man är flera som skriver tillsammans.

Maria Björkman sa...

Du är allt bra tokig du!

Jenny L sa...

Något inte alla vet om mig är att jag egentligen är en fågel.

Annika Estassy sa...

Fint Jenny!