fredag 29 oktober 2010

Är detta mitt riktiga jag?

Var tog det papperslösa samhället vägen kan man undra? Jag tittade på mitt skrivbord på jobbet idag och tänkte att nej, detta är inte jag. Mitt riktiga jag gillar ordning och reda, mitt riktiga jag sorterar upp alla papper och har ett välstädat skrivbord. Nu har mitt skrivbord sett ut så här sedan höstterminen startade och jag undrar: är detta kanske mitt egentliga jag?
Fast det är som nedan jag skulle vilja att det såg ut. Det får bli i mitt nästa liv...

9 kommentarer:

Jenny L sa...

Du vet vad man säger om städade skrivbord. Ett tomt skrivbord, tom... Och det har ju inte du!
Men ordningsamt hemma har du och det är ju bara trivsamt!

Granne med potatisodlaren sa...

Du har inte gått på myten än. Om att man inte ska skriva ut det som ska läsas ordentlig. Klokt.

Marie sa...

Papperslöst samhälle...man kan börja undra. Mitt jobbskrivbord ser i princip ut som ditt.

Jane Morén sa...

När jag ser på ditt skrivbord ser jag bara papper som är staplade i mycket prydliga högar. Jag kan faktiskt inte föreställa mig att någon som kommer in på den prydliga arbetsplatsen som syns på fotot, skulle kunna tänka: oj vad stökigt här var, tvärtom! Papperna ligger nästan kant i kant i högarna, en enorm prestation av hög organisationsgrad!

Annika Estassy sa...

Fast vet ni vad - och berätta det inte för någon annan - mina högar är snygga och prydliga till ytan men jag vet knappt vad de innehåller längre. En massa saker som jag ska ta tag i snart, väldigt snart, diverse skrivelser som jag ska läsa och fundera över, papper som ska arkiveras. Någon gång. Det är högarna i sig som stressar mig, att de existerar. Jag vill inte ha högar överallt men kommer inte undan.
Skönt Marie att du håller mig sällskap, och Jane - du jämför mina skrivbordshögar med min vedtrave förstår jag... :)
GrannEva - nu förstod jag inte riktigt. :O

Granne med potatisodlaren sa...

Jag gick kurs för att lära mig bli papperslös. Punkt ett var att ingen behöver skriva ut ett papper för att kunna läsa ett dokument ordentligt. Det gick ingen på. För vi som alltid har bråttom vet att man måste läsa en text på papper för att hitta alla fel.

Annika Estassy sa...

Aha! Nu är jag med. Ja, helt rätt, jag måste skriva ut det som är viktigt för ser jag inte det rent fysiskt så finns det inte... En generationsfråga kanske?

Rose-Mari sa...

Fast det hjälper inte alltid att läsa dokument digitalt. Det finns så många andra som skriver ut och kopierar upp för att vara hjälpsamma! Själv har jag nästan aldrig renstädat skrivbord - nog för att jag skulle vilja!!!

Jane Morén sa...

Ja Annika din vedhög var ju en upplevelse!