torsdag 28 oktober 2010

En månad kvar till Advent

Har man inget bättre för sig kan man alltid leta efter en fin julstjärna att hänga i vardagsrumsfönstret. Om exakt en månad är det första Advent.
På Butterick's på Drottninggatan peakar dock Halloweenhysterin - kön utanför entrédörrarna var igår och idag flera meter lång. Och jag som trodde att Halloween var ute. Där ser man hur bra koll jag har.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man försöker med Halloween här också, men det vill sig inte. Däremot är butikerna fyllda med juldekorationer, och i både butik & hem börjar man dekorera. Nu till helgen har folk tagit fram kransar och prylar och utebelysningar i palmer och på hus, allt utom julgranen som kommer i december.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag lät min fina ljusslinga med blommor hänga kvar efter jul. Nu när det blev mörkt på kvällarna igen har jag satt i kontakten så den lyser så fint!

Annika Estassy sa...

Jag gillar ljusslingor - vet dock inte var vår balkongslinga hamnat efter flytten... Det är fint med julstjärnor och adventstakar och allt men jag försöker hålla mig till 1:a Advent. Tänder desto fler levande ljus istället.
Carina - känns det konstigt med juldekorerade palmer eller har du vant dig?

Anonym sa...

Visst är det trist med Halloween! Varför är vi så snabba att ta till oss alla amerikanska traditioner? Vad var det för fel på att bara ha en stilla Allhelgonahelg och tänka på alla våra kära som gått bort. Jag har alltid tyckt så mycket om den tanken att hedra våra bortgångna och tända ett ljus på gravarna. Nu ska den fina traditionen tvingas konkurrera med Halloween och jag är rädd för att tanken med Allhelgonahelgen helt kommer i skymundan. Hoppas du tänder ett ljus i Allhelgonahelgen Annika!
Lena