onsdag 20 oktober 2010

Hämnden

Vill ni se en film som är oavbrutet spännande från den allra första rutan, som är som ett knytnävslag i magen ibland, som är gripande, upprörande och med mycket kärlek? En film där samtliga skådespelare inklusive barnen är lysande, en film som tar upp svåra frågor och svåra känslor men som ändå är hoppfull? Vill ni se allt detta ska ni ögonblicken bege er till en biograf som visar Susanne Biers Hämnden. Jag som varit riktigt trött på Persbrandt har omvärderat honom. I rollen som biståndsläkaren Anton är han fantastisk bra.

Hämnden
handlar till ytan om två unga pojkar, deras föräldrar och vad icke bearbetad sorg kan leda till. Den handlar också om hur svårt det är att leva som man lär när hat och ondska knackar på dörren.
Jag gör nästan som Johan Croneman som gav den en fullpoängare - det blir 4,5 från mig.

6 kommentarer:

Pia sa...

Den står redan på min "Att-se-lista", men nu känner jag ännu mer att jag vill se den!

Rose-Mari sa...

Tack för tipset. Låter som det är dags för biobesök.

Kim M Kimselius sa...

Längtar efter att den ska komma på DVD. Går inte så ofta på bio sedan jag flyttade från storstan. Ska absolut lägga filmen på minnet. Tack för tipset. Kram Kim

Jenny L sa...

YES!! Har hittills älskat alla Biers filmer. Härligt att se fram emot ytterligare en.

Anonym sa...

Annika - har du någonsin sett ett barn spela bättre än pojken Christian i filmen? Hela hans rollfigur vibrerar av den ilska han bär inom sig, jag var helt tagen. Hur sjutton kan man få ett barn att t.o.m. vara helt trovärdig i ögonen? Har bara ett ord för detta fantastiskt!
Lena

Annika Estassy sa...

Helt sant Lena, han ÄR Christian!