söndag 17 oktober 2010

När luften och livet är i digitalt format

Luften var så klar idag att utsikten från stugan var digital, dvs att varje kontur, vare detalj var skarpare än i verkligheten... Jag hade naturligtvis glömt kameran hemma så det fick bli en bild med mobilen, därav den dåliga kvalitén. Väl hemma så hittade jag förstås inte igen överföringssladden - den ligger väl i någon av de 10 ouppackade flyttkartongerna vi har i källaren, tillsammans med våra vinterkläder och taklampan som ska sättas upp i sovrummet någon gång snart. Riktigt snart...

Men så mindes jag att jag faktiskt har Bluetooth på såväl mobilen som datorn, och - teknikens under - jag lyckades efter lite pill att få de båda enheterna att kommunicera trådlöst med varandra. Varje gång jag lyckas med något tekniskt - och hemma är det jag som är teknikern - känner jag mig som Neo i The Matrix.
Att fixa med båten hör dock till T:s arbetsuppgifter. Nu står den där på varvet och väntar på varmare tider. Om sju månader är det dags för bottenmålning och sjösättning. Än så länge måste det skötas analogt.

6 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Vacker höstbild!
kram

Rose-Mari sa...

Visst är krispigt, klara höstdagar härliga. Syns verkligen på bilden.

Maria Björkman sa...

Åh, så fint! Men båtarna tycker jag ser ut som sektmedlemmar ur Ku-Klux-Klan...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Fin bild! Jag lovar att se dig som Neo i fortsättningen, minns hans solglasögon... har du sådana också?

Evas blogg sa...

Härligt när man klarar av teknikens under! Här är det jag som är teknikern. Och du, Neo, wow! Vacker höstbild!

Annika Estassy sa...

Jag är nog världens minst coola person och mina solglasögon är hopplöst omoderna, till skillnad från Neos! Men jag bidar min tid - väntar jag tillräckigt länge så blir väl min ocoola stil supertrendig! :)
Och Maria - det är lite sektkänsla över båtägare...