fredag 1 oktober 2010

Ur led är tiden

När jag bodde i lilla Ljusdal under mina tonår var skyltsöndagen helig. Butikerna hade täckt för sina skyltfönster och lagom tills solen gick ner visade de upp sin vackra julskyltning. Att göra det innan den 1:a advent var otänkbart. Vi brukade promenera runt, pratade med folk - ALLA var ute och gick fram och tillbaka längst köpingens enda affärsgata - och drack choklad med vispgrädde på konditoriet Finess. Det fanns glöggstånd, korvstånd, godisstånd och det var alltid svinkallt.
När jag gick hem från jobbet idag, Stockholm den 1:a oktober Anno 2010, promenerade jag som vanligt förbi SIA:s butik på Birger Jarlsgatan. Jag stannade upp och tittade in. Jag svettades i min kappa, det var fullt dagsljus och träden i Humlegården hade inte tappat ett enda löv. Hos SIA rådde dock såväl jul- som nyårsstämning för SIA hade julskyltat. Och nästa vecka börjar Systembolaget att sälja årets julglögg från Blossa.
När kommer semlorna tror ni - till Allhelgonahelgen?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Även här är julskyltningen i full gång, julgranskulorna och dekorationer i USA-style ligger på hyllorna och väntar på köpare...
Ljus i palmerna ute på stan kommer dock inte förrän sista oktober...puh!

Annika Estassy sa...

Jul i tre månader är mer än jag orkar med känner jag!

Granne med potatisodlaren sa...

På Storgatan här provar köpmannaföreningen olika juldekorationer i lyktstolparna. Det räcker för mig. Jag gillar julmys. Men det ska vara december.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Julskyltningen på Storgatan i Sundsvall, aldrig förglömmer jag den!

Monika Häägg sa...

Här i Halmstad var det också 1:a advent som premiären för julskyltningen var. Minns också att det var förtäckt i affärsfönsterna innan.
Ur led är tiden!

Rose-Mari sa...

Läste i en av våra mera kända veckotidningar idag att man nu måste införskaffa en knallrosa julstjärna. Tydligen årets färg och då gäller det att vara ute i tid :)

Annika Estassy sa...

Då kommer jag att vara super otrendig eftersom jag vägrar en knallrosa julstjärna! :)
Jag tror att vi håller på att bli gamla - det var bättre förr...

tankar från mitt fönster sa...

Jag minns att affärerna hade täckt över fönstren så att ingen kunde se i förväg.Nu är jag allergisk mot allt julpynt och den upphaussade stämningen. Det gäller att vara ute i tid och köpa klapparna, så jag slipper gå ut i affärerna sen.
Jag är inte heller modern, köper alltid vita julstjärnor! Avskyr de röda.

Jenny L sa...

My God! Vad hände med indelningen av vår, sommar, höst och sedan vinter? Och vad hände med att vara i nuet, inte i sen:et?

Annika Estassy sa...

Just nu finns det ingen tid för nuet. Men kanske sen?