söndag 21 november 2010

Livet i villa inte så rosenrött i Vi i villa

Det tog knappt en timme att läsa ut Hans Koppels satiriska roman från 2008 om livet i en villaförort. Berättelsen om Anders som försöker straffa ut sig själv ur medelklassens bigotta värld är elak, rolig och inte så lite deprimerande. Funderar du på att flytta ut till villakvarteren? Läs boken först! Har du precis bytt ut huset mot en lägenhet i stan? Skatta dig lycklig som kom undan med blotta förskräckelsen...
Hans Koppel heter egentligen Petter Lidbeck, etablerad barnboksförfattare. Nu ska jag fundera ut en lämplig pseudonym åt J och mig...

4 kommentarer:

Jenny L sa...

Perfekt recension Annika! Jag sa ju att den var lättläst, men icke desto mindre tänkvärd.
Ja, själv sitter jag ju redan i mitt hus i det bomullsinlindade villaområdet som du vet. En ensam "rebella" som i andras ögon betraktas som en hotfull al-Qaida-medlem. ;)
Förresten, vi kanske kan spåna pseudonym tillsammans?

Rose-Mari sa...

Det låter intressant - eftersom jag bor i ett litet samhälle i, just det, villa :) Ska jag ha tag på.

Annika Estassy sa...

Rose-Marie - du kommer säkert att känna igen delar av det! Har själv bott 18 år i villa...
Jenny - japp, ännu mer att prata om idag! :)

Jane Morén sa...

Eftersom jag aldrig bott i villa, men har en ständig dröm om en egen trappa så kanske jag skulle läsa.