onsdag 1 december 2010

Notar kommer vi aldrig att göra affärer med

Vi hann knappt bo in oss T och jag förrän en mäklare hörde av sig och ville göra en värdering av lägenheten. Varför då, undrade vi, vi ska inte sälja. Mäklaren envisades då vi om framtiden inget vet och skulle vi få för oss att sälja så skulle vi komma ihåg just den mäklarfirman. Jo tack, det kommer vi att göra. Notar heter företaget som ringde en halvtimme innan avtalad tid och ställde in eftersom mäklaren var tvungen att hjälpa en kollega vars bil hade blivit insnöad. Lite irriterad blev jag, inte pga av den missade värderingen som jag struntar fullständigt i, utan för att jag stressat hem i onödan. "Men om du skickar mig lägenhetsritningarna så kan du få en värdering per mejl istället!" var mäklarens strålande alternativa förslag. Jamen, varför vilja komma hem till oss överhuvudtaget om det hade räckt med ett mejl? Tack, men nej tack blev mitt svar. Och sedan avreagerade jag mig genom att skicka ett mejl till den aktuella mäklaren. Det var ett meil skrivet The New York Way...

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Det är tur att du säger ifrån. Odrägliga mäklare behöver få veta att de är det. Inte sant?

Annika Estassy sa...

Jag har en god vän som just nu är intressrad av en lägenhet. Hon har vunnit budgivningen men säljaren är inte nöjd utan kräver att hon ska bjuda över sig själv med flera hundra tusen för att få lägenheten eftersom "det är vad den är värd". Men om ingen vill betala säljarens acceptpris så är den ju inte värd det, eller hur? Så nu stressar mäklaren henne och kräver underskrift ikväll. Helt sjukt! Vi pratar alltså inte om en tresiffrig affär utan om många miljoner... Som du vet räckte det med en budgivning för oss innan vi tröttnade.

Granne med potatisodlaren sa...

Det var ett nytt knep att tvinga den som har högst bud att bjuda över sig själv. Helt från vettet säger jag. De flesta vet ju att lägenheter som säljs nu alltid har ett lägre pris i och med att de flesta inte är intresserade av att köpa före jul. Hon får göra som min svåger. Ge sitt bud och säga att om hon inte får den till det priset så hoppar hon av. Då får ju säljaren sälja ännu billigare!

Granne med potatisodlaren sa...

PS. Du och T var kloka ni som hoppade av all budgivning.

Annika Estassy sa...

Facit: hon fick lägenheten - under säljarens acceptpris. Duktig flicka!
Ja du Eva - vi är en erfarenhet rikare T och jag och... aldrig mer!