måndag 31 januari 2011

Bara 350 sidor till

Så kom domen idag. Den första scenen i min berättelse har fått sig en ordentlig genomgång av någon som varit med länge och vet vad hon talar om. Jag var alldeles torr i munnen när jag började läsa hennes kommentarer - hade ju bett om ärlig och skoningslös kritik (hur dum får man vara egentligen?).
Jag har nu läst vad hon skrivit (ett antal gånger) och jag tror att hon är nöjd, riktigt nöjd, t.o.m. förväntansfull. Jag vågar givetvis inte tro på det.
Då ska jag bara skriva ihop ytterligare 350 sidor. Typ. No big deal. Piece of cake.
Jag måste beställa Elizabeth Georges handbok i skrivandets konst...

11 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Fasen, så duktig du är! Kul Annika, grattis!!

Evas blogg sa...

Vad roligt Annika! Fortsätt skriv!

Annika Estassy sa...

Inte duktig, bara naiv och livrädd! :)

Maria Björkman sa...

Typiskt.

Passa nu på att känna dig duktig, du får faktiskt vara det! Om det sen samsas med naivitet och skräckslagenhet må det väl vara hänt, men du är banne mig duktig!!

Jane Morén sa...

Wow, kul! Och det är en skräck, oro att skriva, i varje mening tycker jag, men sen...när du kan sitta där och smaka på orden och de faller precis och allt vecklar ut sig, då är det bara underbart!

Kim M Kimselius sa...

Kul att du fick positiv kritik. Det är bara att sätta igång med de 350 sidorna!

Peter sa...

Fick mig att fundera på mitt favorit citat; Var försiktig med vad du önskar dig för i bland går det i uppfyllelse...
Fast i ditt fall verkar det som du fick det du verkligen önskade dig - Grattis!

Annika Estassy sa...

Tänker på ett annat citat: Man ska sluta när man är på topp! :D

Karin sa...

Hur vore det med en skrivarkurs i stället för Elizabeth George? T.ex. Levande kurskamrater som säger emot den där mäktiga handledaren, som säker är bra, men som har sina fixa idéer. Någon som förstår vad du försöker uttrycka och som hejar på. Samförstånd över nätet, intensiva diskussioner, andras spännande texter som DU måste ha synpunkter på. Utbudet i Sverige är kanske lite knappt, men om du behärskar något annat större språk (engelska, franska) så är det ett väldigt roligt sätt att skriva.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Write now är ganska kul:)
Tänk inte nu ska jag skriva 350 sidor då blir man ju förlamad. Tänk handlingen, tänk situationerna och plötsligt har du skrivit
350 sidor.

Annika Estassy sa...

Helt rätt Karin! Ska kolla närmare på detta nästa termin. Och läsa Elizabeth George... :)
Eva - kände mig helt förlamad igår men kom sedan fram till samma sak som du; en etapp i taget!