söndag 6 mars 2011

Franska oemotståndligheter


De gick bara inte att motstå, frukostkopparna Charm & Breakfast från Villeroy & Bochs French Garden serie... Kärlek vid första ögonkastet för såväl T som mig. Visste ni förresten att denna numera tyska porslinsfabrik grundades i franska Lorraine 1748?

Mina eftermiddagar med Margueritte var lika oemotståndlig den och för en gångs skull håller reklamtexten vad den lovar - detta är äkta feelgood, fransk sådan. Gérard Depardieu är utomordentlig bra i sin roll som den illitterate Germain, och man har överseende med att han får prinsessan och hela kungariket. Osannolikt men inte omöjligt... Margueritte, som får Germain att upptäcka läsandets glädje, spelas av Giséle Casadesus, en kopia av min franska farmor. En film som väckte känslor, inte bara hos mig, att döma av hur mycket det snörvlades i den fullsatta biosalongen.

10 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Jag är också förtjust i Villery & Bochs French Garden Har tallrik och assietter och djupa tallrikar.
Tack för filmtipset.

Annika Estassy sa...

Åh, nu blev jag avundsjuk Kajsastina! Vilken lyx med tallrikar och assietter - nu vet familjen vad jag önskar mig de kommande jularna...

Pia sa...

Underbara, och så passande hemma hos Dig! Filmen verkar vara en riktig "Pia-film", så den får bli nästa biofilm.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Söta koppar, söt film också!

Rose-Mari sa...

Jättefina koppar! Tack för filmtipset - ska gå alldeles själv och se den.

Annika Estassy sa...

Hoppas du gillar filmen Rose-Mari!

*P* sa...

Visst är det något alldeles speciellt med Villeroy & Boch?! En vacker lyster även i det nästan vita porslinet. Drack kaffe ur V&B muggar i tisdags och bestämde mig då för att jag ska ge mig en fin tekopp. Det lär bli något i stil med de ni har köpt.

Filmen - den visas faktiskt i Malmö och är inplanerad!

Annika Estassy sa...

Jag gillar just den gräddvita färgen. Unna dig en kopp nu och ännu en senare... Hoppas du blir glad av filmen!

Jane Morén sa...

Underbara Gerard! Och vilka konstverk till koppar, så sagolika.

Annika Estassy sa...

Koppar och en film man blir glad av Jane!