onsdag 23 mars 2011

Nej, jag tänker inte sälja

Jag blev uppringd av en mäklare som undrade om jag ville sälja stugan på Vätö - det finns spekulanter. Jaha, synd om dem för det tänker jag inte.
"Men om du blir erbjuden 12 miljoner då?" frågade T.
"Sluta fråga så dumt" svarade jag. Jag avskyr hypotetiska frågor.

Sedan ringde en genomförkyld ung dam och försäkrade mig om att hon inte tänkte sälja på mig någonting utan "bara" ställa några frågor. Allt snor i hennes näsa gjorde att jag knappt hörde vad hon sade, men så mycket fattade jag av de insinuanta frågorna att jag betraktas som helt dum i huvudet som inte bryr mig om fondavgifter och avkastningar. Nästa gång ska jag svara att jag fått min dödsdom och bara har tre månader kvar att leva. Det ska bli spännande att se om frågeformuläret har följdfrågor på det...

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vad tröttsamma de är dessa telefonmarodörer. Och varför skulle du vilja sälja undrar jag också. Vi får ofta brev från mäklare som skriver att vi bor i ett attraktivt område. Att vi kan få ut mkt av att sälja lägenheten hos dem. jaha ja men var ska vi bo? Och varför tror de att vi vill sälja? De vill tjäna pengar, that´´s it.

Granne med potatisodlaren sa...

Men Annika då! Min dotter säger jämt till mig när jag säger att jag inte vill tala med den som ringer att: Det kunde vara jag, eller mina kompisar. Men jag vidhåller min attityd.

Annika Estassy sa...

Hel riktigt, vi måste förbehålla oss rätt att vägra prata i telefon om vi inte vill det, precis som vi vägrar att släppa in kreti och pleti i ens hem. Det är ingen skillnad på en ytterdörr och en telefon!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag avskyr att bli uppringd hemma, i synnerhet av försäljare som läser innantill och inte hör att jag säger nej. Och riktigt ledsen blir jag när till exempel Läkare utan gränser gör så....läser mekaniskt innantill. Men precis som Eva Granne har jag unga vänner som varit telefonförsäljare så jag försöker att avböja vänligt men bestämt!

Cecilia N sa...

Förre biskopen i Härnösand, han köpte av de stackarna. Men sen kanske han skickade tillbaka igen. Bara för att de skulle få tjäna de där pengarna som de behövde.