onsdag 6 april 2011

En svensk Barbara Cartland

Jag har börjat läsa den. Och jag har smygtittat på Simona Ahrnstedts blogg. Hon verkar vara supertrevlig och kul och smart. Jag har nu kommit till sida 91 i boken och jag skriker om jag får läsa ännu en gång att hjältinnan kippar efter andan när hjälten kysser henne. Men, det är rappt skrivet och researcharbetet imponerande. Det är driv i berättelsen och karaktärerna är levande även om makalöst stereotypa. Någon Jane Austen, som vissa försöker göra gällande, är dock inte Simona. Hon fläskar på alldeles för mycket för det, saknar Austens elegans, subtila ironi och underbara humor. Jag tänker snarare på Barbara Cartland.
Jag läser vidare och funderar samtidigt på dagens SvD där det, som av en slump, finns en lång artikel om den mycket populära Romance-genren.

2 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

skrattade gott åt din kommentar "hjältinnan kippar efter andan..." Ett helt underbart bokomslag!
Ska bli spännande att höra vad du tycker om den när du kommer till slutet, OM du kommer dit!
Kram Kim

Annika Estassy sa...

Jodå, jag kommer att läsa ut den och jag vet andra som tyckte som jag i början men kapitulerade till slut. Och omslaget är mycket påkostat, med relieftryck och allt.