onsdag 18 maj 2011

När blir du klar med boken...

...undrar T nyfiket och inte alls otåligt. Han tycker nämligen det är romantiskt med en hustru som sitter och leker författare så fort hon har en stund ledig. Kanske tycker han också att det är lugnt och skönt, men det vägrar han erkänna, hur mycket jag än kittlar honom.
Jag börjar räkna: om varje färdig sida har tagit in alles 3 timmar att skriva och redigera betyder det att 300 sidor tar 900 timmar. Uppdelat i en 40-timmars arbetsvecka blir det... drygt 22 veckor heltidsarbete, dvs nästan ett halvt års skrivande. I min skrivtakt innebär det att jag är klar om...
Nej, det är nog bäst att jag slutar räkna.
Min mamma har alltid sagt att jag behöver lära mig tålamod.
Jag lär mig mamsen, gud vad jag lär mig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

räkna istället på alla miljoner du kommer att tjäna när du säljer boken :)

johan

Annika Estassy sa...

Nu känns det genast bättre! :D

Den besatta sa...

Kämpa på! Det är så kul att läsa om ditt arbete och jag blir så nyfiken! Själv har jag inte skrivit en rad sen skrivarkursen - men det kommer väl när det ska. Eller så ska jag bara läsa och inte skriva :)

Annika Estassy sa...

Jag slits mellan att skriva och att läsa, jag kan inte välja! Det bästa med skrivandet är att man aldrig blir för gammal för det. Så varför stressa? :)