torsdag 19 maj 2011

Döden & Co.

Jag älskar träffarna med Breakfast Book Club, blir på så himla bra humör av dem. Det är opretentiöst, trevligt och intressant. Dagens bok var Lukas Moodyssons Döden & Co. Halva gänget tyckte rejält illa om den, fann den tråkig och utan mening, andra halvan kände sig gripen av Moodyssons skildring av ett sorgearbete. Vissa tyckte den var poetiskt, andra obegriplig och tjatig. Och jag då? Vad tyckte jag? Lite av varje faktiskt. Vissa sidor orkade jag inte med och jag skummade igenom dem, andra fångade mig. Jag skulle sammantaget säga att boken är intressant och att läsupplevelsen är helt och hållet beroende av läsarens egna upplevelser av sorg och separation.

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag tänker hela tiden att jag ska gå på de träffarna, det verkar så intressant - men jag har inte lyckats komma iväg. Men snart :)

Annika Estassy sa...

Man måste vara morgonpigg! :)

tankar från mitt fönster sa...

Det verkar vara en jobbig bok att läsa. Själv har jag kämpat mig igenom Oscar & Lucinda på engelska. Jag tyckte inte den var speciellt intressant. Eller också var jag inte på humör att läsa om en kärlekshistoria från 1800-talet.
trevlig helg!

Annika Estassy sa...

Språket är lätt men boken är mer av ett tankeflöde än en vanlig berättelse.
Önskar dig en skön söndag!