fredag 20 maj 2011

Pappa äter körsbär just nu

Jag pratade med min pappa ikväll. Han åt körsbär från det egna trädet. Min pappa bor i Languedoc. Jag berättade att vi har blommande syrener i Stockholm men han lät sig inte imponeras.
Sedan fick min halvsyster ta över luren. Jag frågade henne: "Hur gammal är du nu för tiden?". "Jag är 18" svarade hon och skrattade och fick mig att känna mig uråldrig. Jag har en halvsyster yngre än min egen dotter...
Jag är alltså äldst i en syskonskara på åtta. Farsan har varit produktiv.
Vad det ska bli av den yngste, Jérôme 13 år, vet vi ännu inte men vi vet att min äldste bror är fotograf och surfare, min syster lärare och sångerska, mina halvsyskon är: 1) ljudtekniker på franska tvkanalen TF1 i Paris, 2) vinodlarelärling i Australien, student i Avignon, student och surfare i Montpellier. Och så jag då.
Jag sa till pappa att vi kommer ner en vecka i sommar. "En vecka bara? Då kan ni lika gärna låta bli. Här finns SÅ mycket att göra!"
Men vi låter inte bli, vecka 32 bär det iväg till mitt födelseland, la douce France.

4 kommentarer:

Skogsgurra sa...

Hej, hittade hit på vingliga vägar.

Kan bara instämma att det finns alldeles för mycket att göra i de där trakterna. Och fransmännen är inte alls så arroganta som de sägs vara på andra platser. Enligt en äldre man beror det på att 'die sind keine richtige Franzosen'. Han var tysk. Så han borde ju veta...

Vi körde bil ner och upp igen och var hemifrån fem veckor den här gången. Vill redan tillbaka.

Tittade bland annat in i den lilla staden Céret där man just skickat en påse med körsbär till Presidenten. De första körsbären SKA Presidenten äta och 'så har det alltid varit'.

Cecilia N sa...

Jag inser att jag inte vet saker. T ex att fruktträd skulle ge frukt före hösten! Har man hört på maken!

Så här års har de ju inte hunnit blomma än ...

Det är mer än Sverige som är avlångt. Hela longituden till exempel ... den är Jähättelång!

Annika Estassy sa...

Skogsgurra - nej, inte är fransmännen så hemska som det sägs! :) Kul detta med presidenten och körsbären, det visste jag inte.

Och visst är det fantastiskt att man kan äta körsbär i maj, nästan obegripligt faktiskt...

Pia sa...

Det är härligt och berikande med en familj i ett annat land.

Är också äldst av mina syskon, där min yngste bror också är yngre än min egen dotter. Det känns lite märkligt ibland, speciellt med tanke på att jag också är mormor!

Berikande, som sagt!

Varm försommarkram!