onsdag 26 oktober 2011

Jag - en förhörsledare

Jag har spelat Monopol idag, på arbetstid, från kl 8.30 till 17.00. Eller Teamopoly som just denna variant kallas. Det handlar givetvis om mer än ett spel, det handlar om teambuilding, ledarskap och personlighetsanalys. Inte särskilt smart av mig då att stiga upp kl 3.30 på morgonen och sätta igång att redigera mitt projekt ...
"Jag förstår inte att du orkar", säger T.
Det gör jag inte riktigt, orkar alltså. Därför stänger jag ner butiken nu, och sätter mig och läser den nya tidningen Skriva istället. En kopp te, en bit choklad och en god natt sömn på det (hoppas jag), så är jag snart fit for fight igen.

Vill ni veta lite om vad som sägs om mig förresten?
Mina styrkor är att jag är noggrann, analytisk, vidsynt, lugn och säker, begåvad, diplomatisk, effektiv, kunnig och klok.
Mina svagheter är att jag kan ha problem att anpassa mig till en stödjande och underordnad roll när så behövs. Jag bör dessutom inte involveras i arbete där det är viktigt att tolerera andras brister. Jag bör placeras i en pressande miljö där man måste fatta tuffa beslut, ge mig ett tydligt ansvarsområde och låta mig arbeta i min egen takt. Jag levererar antingen framgång eller misslyckanden. Jag lyckas nog bra i konfrontation och debatt, har ett brett ledarskapsregister och anlag för att bli en ledare med hög profil.
Yrkesmässigt skulle jag kunna bli en bra förhörsledare ...

Herregud - hur står T ut med mig egentligen? För att inte tala om mina stackars medarbetare. Förlåt för allt jag gjort och kommer att fortsätta göra ...
Men kära blivande ledningsgrupp i vår nya organisation - vilken häftig resa som väntar oss! :)

2 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Bra att veta vart man ska vända sig - om man behöver en bra förhörsledare. Låter som du har egenskaper som jag skulle behöva mera av i nuvarande situation.

Annika Estassy sa...

Hela tanken med Teamopoly är att visa gruppens styrka framför individens. Grundteorin är att det är omöjligt att hitta individer som besitter alla egenskaper som en ledare bör ha. Ensam är alltså inte stark, vilket jag håller helt med om. Sedan kräver olika situationer/arbetsplatser olika typer av ledarskap. Kan tänka mig att du behöver både det ena och det andra just nu ...