söndag 20 november 2011

Inga fler köp i en riktig bokhandel

Jag köpte Kerstin Ekmans Grand Final i skojarbranschen idag. Det gjorde jag i en IRL bokhandel (Bokia) trots att jag visste att det skulle bli dyrare. På prislappen som var röd och därmed signalerade "billigare" stod det 249 kr. Samma bokhandel tar 179 kr när den säljer boken via sin hemsida. Bokus tar 159 kr, dvs 90 kr mindre än Bokia IRL, och frakten är gratis om man orkar vänta på boken någon vecka.
Jag älskar riktiga bokhandlar men hädanefter kommer jag att hålla mig till nätet. Tyvärr.

7 kommentarer:

margareta.warenius@gmail.com sa...

men varför lånaq du inte på biblis?

margareta

Pia sa...

Känner precis som Du beträffande att handla böcker i en "äkta" bokhandel.
Trist, men så är det!

Anneli Stålberg sa...

Visst är det tråkigt att behöva överge bokhandeln på stan, men det går ju inte att betala så mycket mer för varje bok man köper. Jag vill också läsa den föresten :)

Annika Estassy sa...

Du har rätt Maragreta, biblioteket är bäst! Men en så pass ny bok får man köa i evigheter för att få låna och tålamod är inte min starkaste sida. :)
Jag förstår att det är tufft för bokhandlarna att få det att gå runt och inget slår känslan av att kliva in i en riktig bokhandel. Jag kan tänka mig att betala lite mer för det, men inte så pass mycket.

Anonym sa...

och så blev lite fler personer arbetslösa..........

johan

:)

Karin sa...

Jomen ändå, tänk om de försvinner helt. Tänk om Söderbokhandeln slår igen. Jag ser det som ett litet extrabidrag till kultursektorn för det är en enorm lyx att kunna gå en i en riktig bokhandel, med kunnig personal och böcker i täta rader ända upp till taket. Inga störtexponeringar, inga pallar med Ulf Lundells senaste (även om den naturligtvis finns också, rimligt många ex). En skillnad på nittio kronor är rätt saftigt, det medges, men uppvägs till exempel av de trevliga författarträffar som Söderbokhandeln ordnar titt som tätt.

Annika Estassy sa...

Jag vet! Och visst vill jag premiera bokhandlar som kämpar genom att erbjuda någonting mer, men när prisskillnaden är stor, också inom samma företag (Bokia i det här fallet) då undrar jag vad det är för signaler man skickar ut. Personligen känner jag mig bara lurad.