torsdag 3 november 2011

Läser Niceville just nu

Och ja, den är precis så bra som många säger. Inte pga ett fenomenalt språk eller fantastisk gestaltning eller exotiska miljöbeskrivningar utan pga av själva berättelsen som bär upp hela romanen. En god historia helt enkelt. Gripande och oerhört upprörande om de svarta hembiträdens öde i den amerikanska södern på 60-talet.
Det har gjorts en film på boken men jag har bestämt mig för att inte se den. Jag vill ha kvar mina egna bilder. Dessutom vet vi ju alla vad som brukar hända när bra böcker filmatiseras. Tyvärr.

4 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Jag läser också den just nu och gillar den mycket. Jag tänker däremot se filmen, för jag tycker att det är spännande att se hur den filmatiseras :)

Annika Estassy sa...

Då håller jag tummarna för att du gillar den! :)

Maria Björkman sa...

Det finns ett undantag: Den gröna milen. Filmen var gjord direkt ur mitt huvud efter att ha läst boken!

Annika Estassy sa...

Där sa du nå't Maria, Gröna Milen som film är faktiskt ett undantag!