torsdag 3 november 2011

Sommaren utan män

Jag har tillbringat tre dagar i Malmö och Köpenhamn tillsammans med chefer inom Stockholms stad. Programmet var digert och fullspäckat med studiebesök på diverse kulturhus/bibliotek. Jag älskar verkligen att arbeta med folkbildning och kultur, och det är bra att jag påminns om det ibland ...
Och så älskar jag böcker. Siri Hustvedts senaste var det enda jag köpte under dessa tre dagar, i den bokhandeln som övertagit delar av Sandrews gamla biograf - Biopalatset. Sorgligt på sätt och vis, men livet går vidare.

Fel förresten - jag köpte även chokladpraliner på den gamla Mazettifabriken i Malmö, nu ett hus för kulturarbetare, studenter och kulturtjänstemän.

P.S. I Köpenhamn togs vi emot av Uwe Bödewadt, chef för Den Svarta Diamenten - Det Kongelige Bibliotek, och tidigare chef för Kulturhuset i Stockholm. Ett oerhört inspirerande möte i en helt fantastisk lokal.

2 kommentarer:

Rose-Mari sa...

Låter härligt alltihop :-)

Annika Estassy sa...

Inspirerande - vi får väl se hur vi kan implementera det hela.