onsdag 28 december 2011

En läsplatta ...

... kommer jag aldrig att skaffa mig. Har jag sagt. Därför köpte jag en till T istället. Måste ju veta vad det är jag ratar. Ingen flimrande surfplatta alltså, utan en riktig läsplatta. Gjord att läsa på, nästan inget annat. Första boken är nu nedladdad - Joyce Carol Oates "Det var vi som var Mulvaneys".
Kommer T att bli förförd mån tro?

4 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Har funderat på att skaffa en läsplatta. Mest för att se hur det fungerar och hur det känns att läsa en bok från den. I studiesyfte för nästa år kommer mina böcker att finnas som e-böcker och då är det ju bra att ha lite koll på teknikens under. Annars är jag lite motståndare. Önskar dig ett riktigt fint år med mycket skrivande och läsande! Kram från Monika

Annika Estassy sa...

Kul med E-böcker - trots allt! :) Ett gott nytt till dig med Monika.

Maria Björkman sa...

Ser fram emot rapport.

Jag använder min iPad som läsplatta i ett sammanhang; när jag vaknar före käre maken och vill ligga och läsa utan att väcka honom. Med paddan behöver jag inte tända lampan, perfekt. Och jag lånar e-böcker från vårt bibliotek, kostar inte ett öre!

Annika Estassy sa...

Fördelarna är flera, tycker maken.
Vikten är en fördel - boken han läser just nu är på ca 500 sidor = tungt att kånka omkring på, tungt att sitta med. Läsplattan väger ingenting. Lite bokkänsla får man med läderfodralet som går att köpa till.
Läsvänligheten är en annan fördel. En bakgrundsupplyst skärm flimrar alltid vilket tröttar ut ögonen. Svårt att läsa på den mer än korta stunder i taget.
Tredje fördelen är batteritiden som är 1 vecka vid normalläsning. Detta eftersom plattan inte har en skärm som drar en massa energi.
Det finns möjlighet att surfa via läsplattan via Wi-Fi men det görs bara i undantagsfall eftersom det går trögt.
Sedan kan du ha ett helt bibliotek i den och sparar utrymme i bokhyllorna.
En nackdel, tycker jag, är att plattan är svart/vit. Vilket romansidor också är iofs. Men det känns konstigt att läsa tidningar på den.
Men T, som är den minst tekniknördige man jag känner, är mycket nöjd!