lördag 14 april 2012

Laxfiske i Jemen - en äkta feelgoodare

Jag tycker om sagor. Laxfiske i Jemen är en saga. Alltså tycker jag om Laxfiske i Jemen.
Nej, berättelsen om en shejk som vill plantera in laxar i en konstgjord flod i Jemen är inte realistisk. Nej, huvudkaraktärerna är inte realistiska. Nej, inget i filmen är oförutsägbart.
Men Ewan McGregor är härlig i rollen som den fyrkantige men charmige Dr Alfred Jones, miljöerna är fantastiska och dialogerna fyndiga. Om jag dessutom lämnar biosalongen med ett leende på läpparna och en skön värme inombords – ja, då struntar jag fullständigt i vad alla förståsigpåare tycker, och ger Lasse Hallström 4 laxar av 5 i betyg.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Feelgood är bra!!

Karin sa...

Måste jag ju se; lite sheikromatik får man väl tåla om man mår bra av det!