fredag 13 april 2012

Positiv refusering på självaste fredag den 13:e!

I februari var jag på manuspitch för Kabusa i Göteborg. Om det har jag skrivit här.
I början av mars skickade jag in, på vinst och förlust, mitt råmanus till förlaget. Det fick bära eller brista tänkte jag. Lite om det skrev jag här.
Alltså, ni behöver inte alls läsa länkarna, jag lägger till dem bara för att vara hjälpsam. Utifall att, liksom.
Så här går jag, mitt galna jag, och skickar iväg ett helt ofärdigt manus till ett bokförlag eftersom jag är så rysligt nyfiken på vilken typ av refuseringsbrev jag ska få.: 1) Tack, men nej tack = kört, 2) Personligt nej tack = förlaget är intresserat. Skriv om och skicka in igen 3) Nej tack + lektörsutlåtande = sätt dig genast ner och skriv om, skicka sedan in igen. Detta enligt Johanna och Lisa som verkligen borde veta vad de talar om.
Ooops, där kom en länk till är jag rädd.

Jag skickade alltså in mitt manus.
Idag kom svaret.
Måste först säga att jag dittills hade haft en underbar fredag den 13:e. Den började med att jag fick mycket positiv respons från min coach på mitt nya följebrev, fortsatte med tre möten på raken, samtliga givande.
Därefter mejlet från Kabusa.
Okej, jag erkänner, hjärtat hoppade till. 1), 2) eller 3)? Jag läste snabbt, förstod inte riktigt, läste om och insåg att jag nog fått en 2). Förlaget uppskattade manusets handling och upplägg, tyckte att språket flöt fint. Fanns saker kvar att arbeta med (Ah, tell me!) men de hälsar mig välkommen tillbaka med omarbetad version eller att presentera något helt nytt om jag har det!. Utropstecknet är inte mitt utan Kabusas.
Konstpaus.
Andas.
Skrika rakt ut.
Mejla min coach och fråga "var detta bra, var detta bra?".
Bita på naglarna tills hennes svar kom: "Bravo!"
På vägen hem får jag ett sms från en av mina medarbetare: "Annika, vill tacka dig igen för ditt stöd idag. Jag har haft en väldigt rolig vecka på jobbet. Trivs!"
Kommer hem och där möter mig min älskade T i hallen med ett glas bubbel i handen.
Jag säger bara - fredag den 13:e rules.
Skål!

9 kommentarer:

Ingerun sa...

Oj oj. Grattis!

Åsa Hellberg sa...

:)

Evas blogg sa...

Skål och Grattis!

Kati sa...

Yay! Grattis, det är ju strålande!

Annika Estassy sa...

Tack kära ni! Tänk att ett nej kan göra en så glad. Jag är inte hopplös trots allt.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Annika, du är bra! Det är verkligen sant att det finns refuseringar... och refuseringar. Den här var positiv!

Annika Estassy sa...

Tack snälla Eva! Och deppa nu inte ihop pga vädret ...

Anneli Stålberg sa...

Härligt! Grattis! Uppmuntran kan vi inte få för mycket av :)

Rose-Mari sa...

Grattis!