söndag 6 maj 2012

Öster om Heden - brustna förhoppningar

Jag har läst hela serien om Saltön och tyckt om den. Kanske var mina förväntningar för höga när jag slängde mig över Viveca Lärns Öster om Heden, den första boken i en ny serie om udda människors udda tillvaro. Miljön denna gång är inte en ö utan Göteborg. Annars känns konceptet välbekant. Alltför välbekant. Jag vet att återvinning ligger i tiden men ändå ...
Nu ska jag direkt erkänna att jag inte läst ut boken ännu. Jag ska göra det även om det känns tungt. Den är nämligen så tråkig!Dessutom retar jag mig på att en av karaktärerna jobbar som cirkelledare på TBV ibland. Men hallå! Berättelsen utspelar sig här och nu och TBV försvann som eget studieförbund 2004.
Snart ska Viveca Lärns nya persongalleri åka till Afrika tillsammans. Jag hoppas att det innebär att berättelsen äntligen tar fart.

Inga kommentarer: