onsdag 2 maj 2012

Redigerar och glömmer bort att det är vår


Jag har fastnat i redigeringsträsket. Varje gång jag tror mig vara klar kommer jag på något jag måste se över. Det är alltså inte storyn jag ändrar så mycket längre utan språket. Väger nästan varje ord och meningsbyggnad på guldvåg. Gestaltar via språket och dialogerna. Ser till att jag får in rörelse hela tiden. Och humor.
Ibland läser jag annat än min egen text också. Ser jag saker som jag ogillar måste jag genast titta på min egen text och jämföra. Och ser jag saker jag gillar måste jag, naturligtvis, genast titta på min egen text och jämföra.
Ja, ni förstår själva.
Effektivt?
Skulle inte tro det.
Nödvändigt?
Skulle tro det.
Idag såg jag det som alla andra redan sett - Kungsträdgården blommar.

3 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag rymmer från allt och sätter mig under träden. Det tror jag är bra för kreativiteten. Vi måste andas, Annika! Kram

Annika Estassy sa...

Helt rätt Eva, det borde också jag göra ... Kram tillbaka.

Anneli Stålberg sa...

För mig är det tvärtom, jag har fastnat i våren och glömt bort redigeringen :)