fredag 29 juni 2012

Here we go again

Inspiration och kreativitet är märkliga saker. Olika embryon till berättelser har snurrat runt i huvudet den senaste tiden och jag har funderat en hel del på vilket av dem jag ska utveckla vidare. Jag har även tänkt mycket på hur jag ska börja, nu när jag vet vad som krävs för att få till en berättelse på 300 sidor. Sätta igång direkt eller skissa fram en plan först?
Men så.
När jag borstade tänderna igår kväll.
Från ingenstans kom den flygande, min inledningsscen. Jag såg den klart och tydligt: Ett kök, en kvinna, en man och tjugosju After Eights. Jag kände dofterna och hörde musiken som dunkade i bakgrunden.
Den lilla bärbara datorn fick följa med till sängen, den här scenen var jag bara tvungen att genast fästa på skärmen.
Vaknade tidigt i morse och fortsatte att slipa på texten. Blev klar lagom tills T vaknade. Stoppade iPaden under näsan på honom och bad honom läsa.
"Nu?" sa han, fortfarande yrvaken.
"Nu", svarade jag och gick.

8 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

För mig börjar det också med en bild.
Fränt.

Annika Estassy sa...

Nu ska jag börja nysta i vad den betyder. Ja, mycket fränt. Och kul!

kati sa...

Heja! Det är rätt, man får attackera när de minst anar o inte kan säga emot, Hehe. Kul med nya idéer. Älskar när det händer. Tror att själva skrivandet försätter en i en kreativ mindset, vilket alstrar nya idéer.

Annika Estassy sa...

Jag är glad att min semester börjar nu så jag får ägna mig åt att skriva ihop ett synopsis!

Cecilia N sa...

Han har det tufft, T. ;-)

kati sa...

Ha en härlig skrivsemester!!! :)

Annika Estassy sa...

Tack Katti, detsamma till dig!
Cessi - T är rätt så härdad vid det laget. :)

nillas liv på pinnen sa...

Haha, det är så familjemedlemmar och andra potentiella medhjälpare ska tas.