söndag 17 juni 2012

Regn, redigering och syrendoft

Oj vad det har regnat idag! Och oj var jag har redigerat idag! Tar det aldrig slut, det där med redigeringen? Nej, det verkar inte så. Alltid finns det något att peta i. Jag läser manuset på iPaden nu vilket innebär att formatet blir ett helt annat, mer boklikt, och jag upptäcker formuleringar som skaver, samband som haltar och undertexter som jag inte litar på att läsaren ska förstå. Dags att ta bort de allra sista stödhjulen.

Snart ska jag dock sluta peta. Jag träffade nämligen redaktörskompisen i fredags, hon som inte kan sluta tänka på mina karaktärer, och lovade henne att inte göra mer nu. Inte förrän hon läst senaste versionen och återkommit med synpunkter. Det gör hon i augusti, när det är dags att skicka in manuset till Kabusa. Under tiden ska jag skissa på min nästa berättelse, den historien som lurar under ytan och ibland sticker upp nosen och påminner mig om att den finns och inte vill bli bortglömd.

Men se där, nu skiner solen. Bäst att ta en paus, sätta sig ute på balkongen och fånga syrendoften. Redigeringen kan vänta lite.

5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Bra jobbat, du är snart framme och detta är jag övertygad om.

Kati sa...

Jag håller med, det tar aldrig slut! Det är tur att man älskar sina karaktärer, med tanke på all tid man tillbringar med dem :)) Lycka till med redigeringen.

Annika Estassy sa...

Bara att hålla tummarna att slitet lönar sig!

Granne med potatisodlaren sa...

Åh, så häftigt! Vad klokt att du tar semester från manuset. Då har du nya ögon i augusti.

Syrendoften smiter in genom altandörren idag. Vilken härlig vecka.

Ebba Range sa...

Så roligt att du redigerar och redigerar. Själv gillar jag det där petet.

Låter bra med en vilopaus sedan - spännande med Kabusa. Lycka till - oxå med din nya story.

Syrens doft är lugnande och bär på massor med positiva minnen.