söndag 22 juli 2012


Min far ringer och undrar om vi inte har det tråkigt.
Jag ser mig omkring, förstår inte frågan riktigt. Vi är fem stycken som sitter med näsorna i varsin bok: Eld, Det bästa av allt, Niceville, Igelkottens elegans samt Mons Kallentofts Den femte årstiden. En lyssnar på musik, en annan tar en siesta efter vår lunch bestående av sallad, linser och nygrillad kyckling från handlaren runt hörnet. En tredje flyter omkring i poolen  på en grön luftmadrass.
Nej, vi har inte tråkigt, vi har det avslappnat och underbart. Men det kan vara svårt för en Montpellierbo att förstå hur mycket vi njuter av de ljumma vindarna och sammetslena kvällarna.
Varje dag står en liten utflykt på programmet. Igår åkte vi in till stan. Jag kom hem med tre romaner som jag längtar efter att få försvinna in i.

4 kommentarer:

Kati sa...

Det låter som om ni inte kan ha det så mycket bättre. :) Förstår vad du menar, en som bor där jämt kan nog inte föreställa sig hur mycket man uppskattar sådana saker. Eller bara il dolce far niente. :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hur skulle man kunna ha tråkigt som sagt. Drömmer i regnrusket om en skrivvecka eller två i ett hus likt det där du är... med sol och bad och tid att tänka och umgås

Annika Estassy sa...

Det vore skillnad om trakten var ny för oss, då skulle upptäcksfärden bli fler!

Annika Estassy sa...

Jag brukar tycka att svensk sommar är svårslagen men årets verkar inte vara ngt vidare.